loggo_lindyoga150719_NYphone

GOTT SLUt!

Snipp snapp snut så var sagan slut. Tänk om vi började omvänt istället. Att vi börjar där sagan slutar. Hur slutar då sagan? Ja, i min värld så får dom varandra, prinsen och prinsessan. Draken dör. Himlen blir blå igen och världen andas kärlek. Och så lever de lyckliga i alla sina dagar…
 
Ja, så slutar sagan i min värld….och tänk att när slutet är här väntar någonting ännu bättre, tänker jag. Oj, nu tror ni att jag talar om döden, och det kanske jag gör som Fredrik Lindström sa i sitt vinterprat, döden är liksom dåtidens prat om sex ett stort tabu i Sverige Det är ju så ovisst vad som kommer sedan. Det är ju svårt för vilken vetenskapsman som helst att säga hur det verkligen ligger till…även om vi nog gärna skulle vilja veta. Går det att leva med döden? Går det att skratta på en begravning? Går det att känna glädje i en kris?
 Javisst! Det är bara att vara här och nu säger alla gurusar där ute. De flesta kommer från österlandet och menar på att livet inte är en rak linje med början och slut utan en cirkel, utan början utan slut. En snurrande energi, ibland snurrar det sakta och ibland snurrar det fort. Spelar det någon roll egentligen? Det rör sig, det är värt att fira! Åh, som min vän Ronny i Göteborg skulle sagt hur man än vänder sig är röven bak. Det stämmer ju det med. Den liksom flyttar ju inte på sig, möjligtvis lite upp och lite ner när man går men den är ändå bak. Måste vi fundera mera? Hur vore livet om röven satt där fram? Kanske skulle vi bli bättre på att lyfta blicken istället för att titta ner på vårt eget rövhål, det finns väl vackrare saker att fästa sig vid? Såsom en blå himmel, en horisont, solljuset i en grön skog, ett leende, barns glittrande ögon. Värst vad jag korvar till det här inlägget tänker kanske du men jag ordbajsar bara lite och jag tycker om det. Att skriva fyller mig med mening och energi. Jag blir glad, lusten återvänder, blodet flyter på snabbare och jag känner mig livs levande som den nykläckta fisken i vattnet. Jisses, vad härligt. Jag stormtrivs i mitt rätta element och jag bryr mig inte så mycket om vad andra säger.
 
Ändå hoppas jag att du kan hitta vad ditt hjärta klappar lite extra för. Har du en dröm i bakfickan? Stor som liten, galen eller kanske simpel bara att tiden inte har kommit till ännu? OM nu allt bara går runt, runt så har du all tid i världen skulle jag vilja hävda. Du behöver inte ens ha bråttom. Lägg ifrån dig telefonen och blunda. Fråga dig själv, vad vill jag egentligen, just nu? Vad vill jag ha mer av? Vad vill jag lämna ifrån mig?
 
Jag lämnar ett 2019 som har varit en jävla uppförsbacke. Stundtals har jag stannat och tittat bakåt och sedan framåt och undrat hur långt jag har kvar. Orken har sinat många gånger och med min lilla guldklimp till dotter i släptåg har vi övervunnit mycket. Och vunnit ännu mer. Insikten slår mig att livet bara blir bättre och bättre. 2019 års uppförsbacke har gjort mig urstark. Jag har gått från att fråga ”vad kan jag egentligen” till att fråga ”vad är det jag INTE kan” – och svaret blir ingenting. Likt Lotta på Bråkmakargatan känner jag att jag kan allt, jag bemästrar allt med råge!
Ett av mina mål under 2019 var att utföra en tredje pilgrimsvandring. Den avverkades från Bilbao med familjen till Santiago de Compostela. En dröm förverkligades. Det var det värsta och det bästa jag gjort och jag vet att resan var så lärorik att det kommer bli en bok om äventyret. Pilgrimsvandringen med en trehjuling framför mig och min särbo var full av uppförsbackar men också full av rejält fina utsiktsplatser – norra Spaniens kustremsa är galet grönt och vackert. Väl värt att vandra, bila, bussa…
 
Nu är året snart slut och jag är fylld till bredden av ny kunskap, erfarenhet och minnen för livet. I december avslutade jag ”En kurs i mirakel”, 365 kursdagar och det är nu dags att tillämpa kunskaperna från denna bok. Vill du ha hjälp på din livsresa, tveka inte att kontakta mig.
Jag finns här för dig!
 
Gott slut och Gott nytt 2020.
 
Nu vänder vi blad till ett år jag kommer be orden ”LESS IS MORE” att leda mig framåt.
 
I KÄRLEK
 
Therese Lind, bokslut 2019 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln