loggo_lindyoga150719_NYphone

nej, ett hål i min socka...

Åh, typiskt jag har fått hål i min socka. Det är inte så farligt när jag har skor på mig. Då ser jag det inte och ingen annan heller men när jag går utan skor syns det, hålet. Det kanske blir större? Åh, fult är det. Varför ska det gå hål i socken? Dåligt fabrikat så klart? Eller är det jag som aldrig klipper tånaglarna i tid? Hålet irriterar mig. Måste laga eller slänga strumpan. Tänk om någon ser att jag går omkring med trasiga strumpor på fötterna, vad ska det tro om mig? Att jag inte har råd att ha hela strumpor på fötterna, att jag inte tjänar tillräckligt med pengar, eller att jag är slarvig och inte tillräckligt uppmärksam? Tänk vad de ser ner på mig med trasiga sockar. Ja, tanken får hela mig att känna mig trasig, ja nästan helt värdelös. Jag är ingen ordentlig människa, ingen hel person, en knäppgök som inte har koll.
 
Så kan det hålla på därinne, i mitt eget hjärnkontor, tankarna dansar tango, en destruktiv dans om jag inte är observant. Vill det sig illa kan jag till och med köpa allt som sägs däruppe på loftet och det blir som en melodi jag går runt och nynnar på jämt. En melodi som tenderar att etsa sig fast och tillslut bli som en trasig gammal skiva satt på repeat. Vill jag verkligen gå runt som en gammal skiva från förr? Nej. Då så, då får jag ta och rycka upp mig. Vart går mitt fokus? Till hålet i sockan eller till strumpan som faktiskt är ganska hel ändå. Det vi fokuserar på tenderar att växa, stort som smått, ljust som mörkt. Innan vi vet ordet av kan vi åka ner i diket.  MEN handlar vi rätt, fokuserar vi på rätt saker, väljer att styra vår uppmärksamhet på positiva upplevelser så kan vi nå högre höjder, vips så har vi istället fått en helt annan utsikt och kan njuta av den. Det är lätt att åka ner i diket av till exempel minnen som bubblar upp, en gammal historia från barnsben som gör sig påmind eller konflikt som uppstår då vi är i obalans. Men är vi uppmärksamma på hur ”självsnacket” går kan vi styra om och röra oss mot ett nytt resultat. Tränar vi oss att se oss själva göra mål eller att stå med segerpokalen i hand så kommer det förr eller senare bli så. Det är en garanti. Precis som att bygga upp muskler, lite övning då och då ger resultat.
 
Så du kan alltså bestämma dig för vad du väljer att fokusera på. Det du fokuserar på kommer att växa;
 
Mer glädje
Mer kärlek
Pengar på kontot
Goda relationer
En hälsosam kropp
Grön livsstil
Lugn och ro
Mer frihet
 
Det kommer växa…
 
Odla och du ska se!

Kram  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln