loggo_lindyoga150719_NYphone

krakel spektakel- vad tänker du på?

Jag satt just och mediterade och märkte plötsligt att mina ögonfransar vibrerade, ögonen var slutna men hade krupit ihop, ögonbrynen sökte varandra och pannan var något rynkad. Då slår det mig att jag är inne i en tankeprocess, helt vanlig tankegång. Det är som min mind försöker lösa upp något, eller så får jag för mig något som jag måste fortsätta klura på. Likt en tvättlina med tvätt, alla tankar är tvätten jag tvättar och det kommer hela tiden ny tvätt som jag hänger upp med två klädnypor i varje hörn av plagget. Linan är lång. Samma procedur pågår konstant. Först när jag sitter på min kudde med sluten blick och uppmärksammar att spänningarna smyger sig på kan jag avbryta processen för ett kort tag och vila i detta NU. Känslan är vacker. Den går inte riktigt att ta på. Den går inte att förklara med ord egentligen. Den bara är. Inget mer. Det är fint. Stunden är kort. Så det gäller att fånga ögonblicket. Snabbt hoppar apan till nästa gren. Ett plagg till på linan. Och så håller det på. Tills jag på nytt blir varse om spänningarna och något drar ihop sig i min pre frontala cortex som en hjärnforskare eller psykolog skulle sagt. Ja, vilket fantastiskt hjärnkontor vi har, en analysavdelning innanför pannbenet som gör att vi människor fungerar så bra som vi gör. Och vår hjärna har tagit oss långt. Utvecklingen går i en rasande takt och det finns inga gränser egentligen för vad vi kan uppnå, vad du kan uppnå! Men saken är den, det är i glappet mellan alla tankar som det genialiska sker. Det är i det mellanrummet som vi växer. Det är där allting gror. Det är där idéerna föds. Natten mellan två dagar. Havet mellan två öar. Utrymmet mellan två älskande människor. Det är där magin lever. När du kommer på att nuet bara är. När hjärnan får vila kan den uträtta stordåd. Det är väsentligt. Det visste Einstein och Kirkegaard och Arkimedes och Newton och Heliga Birgitta. Ja, det är många som upptäckt vilan och fler ska det bli. Du och jag vill smaka på den saftiga frukten så klart. Vi kan göra det om och om igen. Vi behöver bryta kedjan och upptäcka att när kedjan går av lever energin ännu mer. Allt rör sig hela tiden. När en fast form bryts ner blir det något annat. Människorna har blivit allt mer rädda om att släppa taget om det vi ser och kan ta på. Vi är materiella varelser som en dag kommer inse att det inte går att äta pengar. Makten härskar. Vi konkurrerar med varandra därute. Vi tror att vi ska segra genom att besegra de svaga. Vi kommer förstå en dag att det inte är möjligt. Inte förrän vi har vänt kappan ut och in, tömt våra fickor och sätt Gud i vitögat då går det upp ett ljus för oss. Aha, jag förstår. Var det inte svårare än så.
 
Jag älskar att sjunga för min lilla tremånaders flicka och ibland jollrar hon med. Då är hon och jag uppslukade av nuet. Jag sjunger och hon jollrar ” Krakel spektakel kusin vitamin, hängde och slängde i en gardin för hej och hå gardinen den blå, Krakel spektakel vad tänker du på ?
 
Vi har all en liten krakel spektakel i oss. Låt den få leva. Låt tankarna få sväva men lova mig att då  och då ….
Våga stänga ögonen, våga vila en stund. Lägg dig på sofflocket och njut av att bara vara. Din rikedom är nära, där du ligger. Du väntar på något gott och du ska se att när som helst kommer det.
 
FRID till dig min vän och lycklig fredag!
 
HAPPY, HEALTHY & WEALTHY

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln