loggo_lindyoga150719_NYphone

stäng av tv:n - inte kroppen

I mitt arbete som yogalärare och medmänniska möter jag ofta människor som säger att yoga hjälper dem att få kontakt med sin kropp. Jag ser att många har lärt sig själva att stänga av kroppen på olika sätt. De har liksom spärrat vägen intill sig själva på något sätt. Det här är en omedveten handling som du gör, kanske redan som barn. Någonstans på livets stig programmerar du din kropp på att sluta känna. Varför, vet bara du. Genom att du ”stänger av regelbundet” blir kroppen expert på just det. Det är olyckligt då kroppen är ditt bästa instrument för att få kontakt med dig själv och ditt inre liv. Det är just den kontakten som gör oss lyckligare som människa. När vi är små fungerar våra signaler såsom hunger, smärta, sömn helt naturligt. Du har liksom Bamses Skalman en inneboende mat och sovklocka och du följer din egen inre rytm. Ju större du blir ju mer rubbas din egen inre klocka och yttre faktorer styr lättare över dig.  Det som finns omkring såsom media, teknik, ljud, människor påverkar dig mer än vad du kanske vill erkänna. Ja, alla möjliga distraktioner krånglar till det för dig. Det som egentligen är så enkelt. Att lyssna. Du tappar bort dig själv i den moderna tiden med alla maskiner. Men din egen maskin då? Om du stänger av din egen maskin länge nog kommer den automatiskt att börja krångla. Värken kommer kanske smygande. Länge har du kanske sagt till dig själv att... jag orkar…en dag till….ja, men jag har ju så roligt på jobbet, ååå jag älskar den serien och jag måste vara uppe till dess…Stretcha????jag behöver inte stretcha…. Det funkar fint, jag mår tillräckligt bra, lite krämpor här och var men det får gå.. Jag vet att jag inte borde äta mjöl men nybakat bröd är ju så gott. Min mage har krånglat i många år men det går an…. Jag ska bara göra detta först….Så har jag alltid gjort …jag ändrar inte på mig…
 
Så håller vi på, vi sliter på vår maskin utan att veta om det.
 
Så vad behöver du, just nu? Hur kan du skapa mer tid för dig ? Tid där du tar hand om dig själv. För inget är väl viktigare…
 
Det kan vara så enkelt att sätta dig en stund på golvet med en kopp te och sluta ögonen. Känn in stunden, ditt andetag. Lyssna till de ljud du hör efter att ha stängt av TV:n och radion. Skapa kontakt med din egen frekvens. Hur känns det?

Senaste gången jag flyttade, det  är två år sedan nu, bestämde jag mig för att inte ha TV och jag ångrar inte mitt val. En dator räcker gott och väl, jag kan dessutom välja vad jag vill titta på. Det känns som att min kropp har tackat mig för det.
 
Min vän, din kropp behöver dig, så lyssna på den. På riktigt.

HAPPY, HEALTHY & WEALTHY 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln