loggo_lindyoga150719_NYphone

Mystiken kring att göra mål ....

Varför gör vissa mål och inte andra?
 
Hemligheten bakom att göra mål….är enkel men den kräver träning. Vill du veta? Vad tänker en spelare när han går fram och ska sätta sin straff. Vad har han för målbild? Har han sett bollen gå i mål förut? Vet han hur det känns när bollen sitter i krysset? Kan han sätta sig in i den känslan nu när han står och ömsom tittar på bollen ömsom på målet. Det är ett avgörande ögonblick för honom. Mycket står på spel. Det är allt för lätt att se det som kan gå fel. Fel gör vi hela tiden och det kan sätta sina spår. På vissa rinner det av som vatten på en gås för andra borrar sig felet in i märgen och kanske djupare än så. Jag är helt övertygad om att vi människor är som datorer fast något mjukare. Vi kan programmera oss på ett visst sätt och sedan agera utifrån det programmet. Ofta är vi inte medvetna om vårt program. Vi tuffar på som tåget, missar ganska mycket av det bedårande landskapet runtomkring oss och tänker inte på att kanske helt byta spår. Att helt byta spår är krävande kanske inte för ett tåg men för människan innebär det en stor förändring och motstånd väcks helt naturligt eftersom stenåldersmänniskan är i grund och botten ganska lat. DÅ var det smart att vara lat. Inte bra att ödsla energi i onödan. Nu behöver vi inte tänka så. Vi kan lata oss när som helst vi behöver inte spara på energin såsom stenåldersmänniskan behövde. Trots flera tusen års utveckling av hjärnan har vi enligt evolutionen inte kommit särskilt långt. Teknikens värld utvecklas i rasande takt, nästan så att nutidsmänniskan inte hinner med. Naturen hänger med eller den kommer i alla fall stå kvar när människan har gjort sitt, arma Moder jord. Naturen kommer tala om när det verkligen är dags för en omprogrammering. Vi kommer närmare och närmare. Målet. Vet du ditt mål? Spelaren står kvar framför målet och kanske har han gjort den där nödvändiga omprogrammeringen. Han har sett det hända, hört folket jubla, känt hjärtat slå av adrenalinets hjälp efteråt och sett sig själv med ett brett leende och armarna i vädret. Om han har gjort sin läxa kommer straffen att vara rätt lätt att sätta. Han har skapat målet innan det ens blivit mål. Kanske tar han ett djupt andetag, andas ut, axlarna åker ner och han säger till sig själv innan hann slår till bollen ”där satt den”.
 
För att leva livet fullt ut behöver du träna dig i att utforska din egen programmering, lär känna dig själv, sätta upp både små och stora mål, och bestämma dig för en riktning i livet. Du behöver bli nyfiken på vad som triggar dig och samtidigt kunna hålla huvudet kallt.  Vet du vilka bilder som du behöver se för att lyfta dig själv? En pokal i handen, en knuten näve, ett leende, glada människor... Du kan jobba på att bli bättre på att affirmera och visualisera det du önskar. Gör du läxan har du allt i dina händer.
 
För ett år sedan hade jag ett bokmanus i min hand men ingen förläggare. Jag var fast övertygad om att jag ville trycka min bok och bestämde mig att det skulle gå. Jag såg mig själv stå framme vid målet och hålla min egen bok i handen. Jag blundade och kände bokens pärmar i mina händer. Jag såg resan framför mig , vägen till författare. När jag väl höll boken i min hand kom tårarna. Verkligheten. Vinsten. Känslan. Jag gjorde det!
 
Bob Procter – mental rådgivare sade ”what you can hold in your mind you can hold in your hand".
 
Vi behöver bara börja tänka i lite nya tankespår. Ta chansen i sommar och se vilka nya vägar du kan ta, vill ta.
 
If you can dream it you can get it !!

Den 5 juli kl.18.00-20.00  signerar jag min bok "Yoga, Jesus och jag" i Varbergs Akademibokhandel. Boken är en guide till att tro på sig själv och lite till. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln