loggo_lindyoga150719_NYphone

som du sår får du skörda...

Min berättelse om resan till bebis.
 
Ett gammalt uttryck som står sig. Är du medveten om vilka frön du sår? Är du medveten om hur stark orsak – verkan är. Det är en sanslös kraft i dessa ord och varje litet steg på din väg är viktig. När jag fick reda på att jag var gravid och bestämde mig för att fortsätta processen visste jag att varje dag skulle innebära ett steg närmare ett nyfött barn, ett steg närmare en ny roll i livet. Graviditeten är en omvälvande tid i en kvinnas liv men det går att göra den angenäm. Jag visste att jag ville göra allt i min makt att skapa ett friskt barn och då insåg jag att jag måste börja med mig själv, mina rutiner, mina matvanor, mina sömnvanor och inte minst hur jag ”talar till mig själv”, vilket språk jag använder. När man bor ensam är det så lätt att isolera sig och inte märka att destruktiva tankar är som gift för kroppen. Jag var glad att pappan fanns med i bilden hela vägen dock på distans. Våra samtal och sms uppskattade jag tusenfalt. Uppskattning förändrar verkligen världen, som min terapeut skulle ha sagt.
 
Jag började prioritera vissa saker mer än andra. Jag avsatte två timmar yoga och meditationspraktik varje morgon och kände att ett lugn spred sig i kroppen från morgonen och känslan fanns kvar i kroppen hela dagen. Meditationen hjälpte inte minst att hålla mina hormoner i schack. Känslovågor och orosmoln kom och gick men istället för att angripa mig kunde jag observera dem och inte drunkna i tårar och smärta.
 
Jag åkte ensam till Buddhas födelseort Lumbini för att uppleva en helig plats – ett sant äventyr – för att utmana mig, finna mer inre styrka, tillit och kärlek och mer inre frid. Somliga tyckte jag var galen men mitt hjärta bara nickade. Det fanns en djup mening med den resan. Jag var i trygga händer hela vägen även om jag blev sängliggande med hög feber de sista dagarna. Jag visste att jag tryckt på gasen lite för mycket.  Väl hemma igen var jag både starkare och tryggare som blivande mamma.
 
Dagligen praktiserade jag yin yoga för att lära mig konsten att släppa taget om spänningar som min kropp samlar på sig. Medvetet tränade jag på att släppa tankar, oro, släppa kroppen och ge mig hän till Jordens dragningskraft. Denna kraft som hjälpte mig att förlösa mitt barn. Meditation och mentalträning hjälpte mig att vara närvarande i nuet och att ha kontroll på situationen.
 
I Lumbini under tio dagars tyst meditation fick jag observera min smärta då vi satt långa stunder helt stilla. Dessa långa stunder av stillhet har lärt mig att förhålla mig till min smärta och inte identifiera mig med den. När smärta uppstår i kroppen är det bra att coacha sig själv ”ok, låt oss se hur länge detta håller i sig”, så småningom kommer smärtan klinga av och du återgår till ditt normala läge. Det här var ett fantastiskt verktyg under mina förverkar och förlossning. Jag kunde förhålla mig till dem. Min förlossning kom överraskande två veckor för tidigt men när stunden väl var inne var jag förberedd. Min kropp visste vad den skulle göra. Jag överlämnade mig till nuet och kände tillit. Efter en hel dags förvärkar (på en möhippa på annan ort) som kom och gick och två timmars intensivt arbete utan komplikationer på förlossningen kom vår lilla flicka till världen. Lyckan var total. Nu vilar hon i min famn, tryggt och stilla.
 
Ju mer jag tänker på de frön jag sått desto tydligare blir det att jag skapar och formar mitt eget liv. Jag är kaptenen på skutan. När jag har tillräckligt med tillit till mig själv behöver jag ingen annan egentligen. Det är allt för lätt att gå vilse där ute. Alla andras åsikter och tyckande överröstar oss själva. Vi har en enorm inneboende kraft som vi kan använda när som helst. Det gäller bara att vi sår våra frön rätt…
 
Vi sår dagligen frön genom våra tankar och handlingar, frågan är vilka frön du sår?
 
Din skörd kan blir så rik……Det är värt det. Tro mig. 

HAPPY, HEALTHY & WEALTHY

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln