loggo_lindyoga150719_NYphone

det börjar i tanken...Det är dags att så ett frö..

En liten tanke kan sätta spår. En liten tanke kan sätta käppar i hjulet för dig. En liten tanke kan skapa ett gigantiskt problem. Det ÄR mycket lätt att göra en höna av en fjäder.
 
”Det här kommer aldrig att gå”
 
”Jag kan inte”
 
”Ingen vill ha mig”
 
”Jag är för gammal”
 
”Tänk om jag blir sjuk”
 
”Jag vet inte vad jag vill”
 
Visst är det intressant!!! Vad du än tänker, så får du rätt!
 
Så därför är det livsviktigt vad du går runt med för tankar hela dagarna. Vi är oftast inte medvetna om vad vi bär på. Vi har mycket att göra. Vi hinner sällan stanna upp och lyssna på vad vi faktiskt tänker på. Är det inte lustigt att vi inte tar oss tid till det som är det mest avgörande. Tankar är inte lätt att styra. Det ska gudarna veta. Ofta blir vi bortdribblade. Och vissa fall kanske det till och med är skönt att inte veta allt som försiggår en trappa upp.
 
I Nepal när Vipassana gurun Goenka bad oss att sitta i timmar och bara observera vårt tankeflöde lät det till en början som en omöjlighet. Tänk om vi kunde skriva ut och dagboksföra våra tankar? Då skulle vi ju kunna se vad vi tänker, men det är omöjligt, menar Goenka och ”waste of time”. Det är inte syftet att vi ska dissekera alla tankar. Vår mind föder tankar hela tiden som ogräs i jorden. Vår utmaning är att försöka betrakta dem på lite avstånd. I början är det ett gytter och det är en utmaning för oss att sortera och studera. Med tiden blir det lite lättare. Tankarna minskar inte men med ett lugnare sinne som detta betraktande ger oss kan vi registrera och notera på ett annat sätt. Vi kan komma på oss själva ”hoppsan, där kom den tanken igen”, eller ”just nu är det mycket kring jobbet, kärleken, barnen, bilen, hälsan” och försöka acceptera det. Det händer något då vi kan studera oss själva lite på håll. Ja, vi får en större förståelse för oss själva. Så som att vi begriper lite mer av den verklighet vi ser och verkar i.
 
Genom att lugna och studera oss själva kan vi skapa nya vägar i vår hjärna och våra liv. Vi behöver träna oss förstås. Vi kan inte bli vältränade över en natt. Men med att så ett nytt frö i jorden så kan vi starta om. Ge oss själva en ny chans. Det tycker jag du är värd. Du kan skriva ett nytt blad. Riv ut de gamla. Vässa pennan och försök att se vad du vill ha mer av och hur känns det i kroppen? OM det är något du verkligen längtar efter, föreställ dig hur det skulle kännas i din kropp. På så sätt attraherar du det du vill ha.
 
Ta en stund för dig själv och reflektera lite i helgen. Det är dags NU!
 
På söndag föreläser jag om min pilgrimsfärd till Santiago de Compostela på Korulife i Åsa och guidar dig i ett stärkande yogapass för att du ska hitta din inre kraft. Du kan anmäla dig på https://www.bokadirekt.se/places/korulife-23378 .
 
Let us all be HAPPY, HELTHY & WEALTHY!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln