loggo_lindyoga150719_NYphone

bor du i ditt eget kungarike?

När jag var ute och cyklade häromdagen reflekterade jag över orden ”kingdom is within”. Det var det Jesus försökte få sina följare att inse. ”Kungarike”. Under min cykling smakade jag på orden och djupdök i känslan av att bo i mitt eget rike. Jag frågade mig själv; OM jag bor i mitt eget kungarike, vad är det då som fattas mig? OM jag bor i mitt eget kungarike behöver jag ingenting mer. Jag kan vara nöjd med det jag har. Jag behöver inte äga mer utan allt finns redan … I mitt eget kungarike. Wow, tänkte jag. I mitt eget kungarike är jag rikast i världen. Behöver inte konkurrera med någon annan och behöver inte bevisa något för någon annan. Jag behöver inte förhandla om mitt eget värde. I mitt eget rike är det lönlöst att förhandla om mitt eget värde. Det finns ingen prislapp. Jag ÄR den jag är. Och jag duger precis så. En känsla av fullkomlighet kom över mig där på cykeln. En känsla av förnöjsamhet och att allt är komplett. Jag ÄR rik. Samtidigt som jag upplevde en sanning om att i mitt eget kungarike, är allt möjligt. ALLT. Vilka horisonter som öppnade sig. Ett leende spreds på mina läppar.
 
Vad innebär det då att vara rik egentligen? Jag tror det är väldigt lätt att bli förvillad här. Vår omvärld har fått oss att tro att rik handlar om att ha mycket pengar på kontot, att vara förmögen och kunna betala för sig. Att bo på lyxhotell, resa jorden runt och äta på lyxkrogar. Rikedom mäts i antalet nollor på kontot, aktier, fastigheter, bostäder, bilar ja you name it. Det är lätt att tro att har vi inte tillräckligt med ekonomiska tillgångar är vi ingenting värda. Men det kunde inte bli mer fel. Lösningen ligger i det enkla, rikedom är att äga mindre, att inte vara besatt av våra ekonomiska medel eller materiella tillgångar.
 
Det är lätt att bli förvirrad. Det är lätt att förvänta sig någonting annat. På det sättet är vi fortfarande detsamma människor som levde för 2000 år sedan. Människorna förväntade sig att Guds rike skulle komma till jorden i form av något utomstående mirakel. Kanske trodde man att guldpengar, gåvor skulle trilla från himlen, städer skulle förvandlas till guld, vad vet jag. Ack, arma människa som förväntar sig saker ur det materiella. Sanningen är att ditt eget kungarike går inte att köpa för pengar. Det har ett helt annat värde. Ett gudomligt värde.  
 
Jag träffade en förtjusande ung kvinna på flyget från Kathmandu till New Delhi hon arbetade med att sälja läkande skålar ”singing bowls”. Hon reste till många länder utan pengar. Andra investerade i hennes resor så att hon kunde utöka sin försäljning. Hon utgick ifrån noll, inga förväntningar och så blev hennes resor betalda. Fantastiskt tyckte jag! Hon strålade av lycka att få resa och uppskattade sitt jobb otroligt.
 
I veckan gick en av Sveriges mest folkkära artister bort, Lill- Babs, och hon sa i en intervju att hon var ingen bra förvaltare men hon levde i stunden och delade med sig av den rikedom hon hade. Nu förnekar jag inte att hon säkert tjänade bra men det var något i hennes ord som sa att hennes rikedom låg i någonting annat. Rikedomen var kärleken till publiken, möten med människor och att leva livet utan tankarna på pengar hela tiden. När jag såg henne uppträda på genrepet inför Allsång på Skansen för mer än 10 år sedan såg jag en vacker levnadsglad själ klädd i en enkel gul mysdress och hon strålade ikapp med solen själv. Hon inspirerade mig då och gör fortfarande med sin oslagbara karisma. Inte trodde jag att en person kunde göra sådant intryck men nu är jag övertygad om att hennes stjärna lyser bland de klaraste på himlavalvet och hon är rikare än någonsin. Tack Lillbabs. Jag tänker leva livet så bäst det bara går med känslan av att jag redan bor i mitt eget kungliga rike och vet du vad. Det gör du med !! DET kan ingen ta ifrån dig. Så lev min vän som om det inte fanns någon morgondag!

Vägen till ditt inre rike går via dig. En hjälp på vägen kan vara att läsa min bok "Yoga, Jesus och jag". 

HAPPY, HEALTHY AND WEALTHY!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln