loggo_lindyoga150719_NYphone

släpp stenen du bär på och välj glädje!

Bär du på en sten. Är den tung?
 
Jag bär också på stenar men vet numera att jag har makten varje dag att släppa på dem. En del av dem bär jag för att jag vill bära dem. Eller snarare sagt jag vet inte hur jag ska bli av med dem. Kanske är jag inte medveten om att jag kan släppa på dem, just här och nu. Det min erfarenhet har lärt mig är att det känns så skönt när en sten har släppt.
 
Att släppa taget ger oss i förlängningen ny kraft och ny energi. När du väl släpper kanske du gråter en tår eller två. Det är tecken på att något lossar. Just i stunden kanske du tror att du förlorar något men det är snarare så att du vinner något. Du vinner din helhet tillbaka. Stenen släpper och du känner dig hel. Sanningen är egentligen att du är redan hel men kanske håller du fast vid en föreställning som säger…
 
”Om bara livet var lite mer …….. då skulle det vara lättare.
”Om bara…… då skulle jag vara gladare.
 
Är det inte dags att erkänna att vi går runt och lurar oss själva? Vi har föreställningar om det där gröna gräset på andra sidan. Där borta är det vackert. Mycket vackrare än här. Så fort vi gör den resan bortifrån oss själva, överger vi vårt sanna jag och känner oss misslyckade. Vår frånvaro gör oss olyckliga.
 
Därför insåg Buddha att hemma hos sig själv är lyckans land. Här är gräset alltid grönast. Så fort jag tror något annat misstar jag mig. När jag besökte Buddhas födelseplats i Lumbini i Nepal kände jag ren lycka, en rogivande känsla. Just för att jag var "här och nu" och ingen annanstans. Det är något visst ändå med heliga platser.
 
Varför är det så svårt att förstå? Att vi är helt kompletta som vi är. Ingenting fattas.
 
Jag lyssnade på Tara Brach igår, en terapeut och yogalärare från USA, som påminde mig om att glädje är ett val. Ett val jag kan göra varje dag. Det är ingenting som bara händer mig utan jag kan styra min uppmärksamhet mot glädje. Det är verkligen värt det. Det betyder att jag alltid har tillgång till denna skatt. Skatten finns inom mig. Att vi känner som vi känner kan bero på en rad olika saker. Och om du känner i detta nu att livet är tufft så försök påminna dig om att känslan kommer att gå över. Det har meditationen lärt mig. ”This will too pass”. Att acceptera stunden som den är kan vara nyckeln till frihet och nyckeln till glädje. Det som du letat efter så länge finns redan inom dig. Du kan vara helt lugn. Lugn som en Buddha.
 
Släpp stenen och ta emot friden, glädjen och kärleken!

Har du inte läst Kay Pollaks "Att välja glädje" är det en jättefin bok som jag varmt rekommenderar alla att läsa. 

HAPPY, HEALTHY & WEALTHY!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln