loggo_lindyoga150719_NYphone

slutet gott allting gott

I början på 2017 kan jag ärligt säga att jag inte var så kaxig. Jag hade ingen aning om hur året framför mig skulle se ut. Jag hade valt att ta tjänstledigt från mitt ”vanliga arbete” och gå in i det okända. Läskigt minst sagt. Tidigare hade jag hört en viskning om att jag borde åka till Nepal. Jag lyssnade och bestämde mig för att följa mitt galna hjärta och bokade en enkelbiljett till Kathmandu utan återresa. Jag hade fått en plats på ett Vipassana center för att genomföra en tyst meditationskurs under tio dagar. Jag hade förberett mig väl på att meditera men kunde inte ana vilken tuff mental utmaning det faktiskt innebar att sitta ner i 10 timmar om dagen, på ett kallt golv, hungrig om kvällarna utan lov att få tala med någon medmänniska. Början av året skulle lära mig mycket och jag skulle senare förstå att vägen till lycka går inåt. Ingenting utanför kan skapa din lycka, ingen hållbar lycka i alla fall. Jag tror vi alla söker lyckan på ett eller annat sätt men priset vi vill betala för den skiljer sig åt. Är du verkligen villig att betala för att bli riktigt lycklig? Och vad innebär ordet lycka för dig?
Kursen i Nepal gav mig insikter på ett djupt plan och att kastas ut den elfte dagen i ett land och en stad i svår misär var minst sagt omtumlande. Det var en utmaning att bibehålla sitt fredsliga sinnestillstånd där och då men sakta mindes jag min terapeut som sagt att man måste lära sig att tåla det svåra. Meditation skapar ett stabilt och starkare psyke och fattigdom finns överallt. Det är som det är, som guru Goenka upprepat för oss under tio dagar. Efter kursen började saker och ting falla på plats. Jag möttes av nya vänner i ett magiskt land fullt av naturtillgångar. Jag lämnade landet efter en vacker vandring på egen hand uppe i de väldiga Anapurna reservatet och fick en smak av de bedårande bergen. Så småningom landade jag i Australien, ett annat land som jag drömt om sedan jag var liten. Min kropp och själ fylldes inte bara av soljus och värme utan med en sådan livskraft som jag aldrig känt. Under mitt äventyr på två kontinenter fick jag både upptäcka nya sidor av mig själv men också vackra landskap, vänskap och kulturer på utsidan. Jag var rik och livs levande. Barnet i mig skrattade och glädjen växte sig allt större i mitt bröst.
Väl hemma igen insåg jag att allvaret med att vara egenföretagare började på riktigt. Det går ju inte bara att leka och dansa utan min lutherska sida knackade på och påminde mig om att jag var tvungen att åstadkomma något också. Så jag tog mig i kragen, skapade en struktur i min vardag och ett kontor att samla tankarna på.  En bok om en tidigare pilgrimsvandring skulle färdigställas. Utkastet låg på skrivbordet så nu var det bara att börja slipa, putsa, knåda och gnugga tinningarna. En kväll gick jag på en av de mest inspirerande föreläsningarna jag varit på med Björn Ranelid och jag förstod hur mycket den karlen hade kämpat och lärt sig att vända svagheter till styrkor. Ingen föds med en talang. Den tränas upp. Om du fortfarande lever med en tanke ” att det där klarar jag aldrig” så ber jag dig att omvärdera och fråga dig istället vad du verkligen vill med ditt liv? Allt för många talanger har kastats bort på grund av vår omgivning har fått oss att tro att det är kört, det går inte, inte jag. Älskade barn, du skapades för att hitta en förmåga i dig själv som du vill utveckla och förbättra. Det är aldrig för sent. Gör det enkelt.
Året 2017 är ett år av upp och nedgångar för oss alla. Mitt år blev inte alls som jag tänkt och ändå fick jag gjort en hel del som jag är nöjd över. Ett äventyr genom Portugal på cykel och via fots tog mig återigen till staden som bär ett skimmer om sig. Santiago de Compostela. Åk eller vandra dit. 

Det är bara det du inte gör som du ångrar att du inte gjorde. Det är så lätt att dagarna flyger förbi och rätt som det är året över och vi undrar vart dagarna tog vägen. Stryk dig om kinden och säg att allt har blivit till som behövdes bli till och nu väntar nya möjligheter om hörnet. Du ser framåt och släpper taget.
Det jag är mest stolt över det här året är att jag bestämde mig för att ”en bok ska bli till” och jag ska hålla den i min hand innan året är slut. Så blev det. Jag såg det framför mig. Jag kände det hända. När jag höll boken i handen rann tårarna nedför mina kinder. Jag hörde mig själv tänka ; jag gjorde det. I stunden spelade det ingen roll om någon skulle vilja läsa om min resa. En dröm blev sann.
Boken Yoga, Jesus och jag handlar om min pilgrimsvandring till Santiago de Compostela och möten och tankar utmed vägen. Jag vill med mina nedplitade rader sprida ett kärleksbudskap som inte bara kommer från mig utan från något mycket större och som också är med oss, både dig och mig, hela tiden. Våga öppna dina ögon och kliv in i dig själv. Var stolt för den du är. Det har du all rätt till. Du är en älskad och dyrbar människa bortom tidens och rummets gränser. 

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År med mer kärlek, vänskap och lycka!

(Vill du köpa min bok maila therese@lindyoga.se 239 kr + frakt. Och har du läst den sprid gärna budskapet vidare. Tillsammans sprider vi kärlek här på jorden)

HAPPINESS & UNDERSTANDING

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln