loggo_lindyoga150719_NYphone

är det rikt eller fattigt att födas i ett stall??

…..where he was poorly born...
 
...som vi så vackert sjunger. Många textrader vid juletid får oss att resa tillbaka i tiden och uppleva historien igen. Tack vare den märkliga händelsen från en svunnen tid då en kvinna och man letade efter ett ställe att föda sin son på. Platsen de valde blev ett stall med boskap, hästar, åsnor och får. Lukten var säkert frän av hö som blandats med djurens urin och något som skulle få oss nutidsmänniskor att rygga och rynka på näsan. Men under den klaraste stjärnhimlen föddes en pojke som skulle få betydelse för många människor. Få anade då hur stor betydelse hans namn skulle få generation efter generation framåt i tiden. Kanske fanns det en djupare mening och en detaljerad plan uppifrån som vi aldrig kommer att kunna räkna ut.
 
Hur vi ser på saker och ting, färgar vår värld. Det som sker oss har en mening och det finns en tanke bakom. Ibland har vi svårt att acceptera det som händer. Vi skakar på huvudet, vill inte acceptera och göra allt för att hålla tanken eller känslan borta. Men vi lurar oss själva. För när vi minst anar det så dyker samma tanke upp igen, och igen och igen. Vi motarbetar.  Så mycket energi det går åt. Energiläckaget blir vårt lidande.
Tänk om situationen var annorlunda? Tänk om jag inte hade en så jobbig chef, kollega eller granne? Tänk om jag hade tagit den där utbildningen? Tänk om min fru eller man var lite mer….?
Å vad jag önskar att livet vore annorlunda! 
Ja, du hör. Du kan önska ihjäl dig eller du kan motarbeta dig själv in i döden.
 
Nyckeln ligger att tycka om det vi ser, acceptera och förlika oss med oss själva och våra brister. Det handlar inte om VAD som händer oss utan HUR vi tar emot det?
 
OM du tar emot din uppgift på ett annat sätt kommer ditt liv förändras, till det bättre, jag lovar!
 
Får du en uppgift från din chef som du inte begriper eller inte vill ha så stanna upp, reflektera och tänk, vad kan jag lära mig av detta? Hur kan jag lösa den här uppgiften så bra som möjligt.
 
Det var säkert ingen lätt uppgift att förlösa ett barn i ett stall men Josef och Maria fick anta utmaningen och jag tror de kände att Herren var med dem och att de var beskyddade. Djuren lugnade dem med sin blotta närvaro och kanske var de just åsnorna, hästarna och fåren som var den beskyddande faktorn. Gud arbetade genom dem. Å se vilket resultat det blev.
 
Frälsaren – föddes i ett stall. Vissa kan tycka att det var fattigt men vem har bestämt vad som är en verklig rikedom egentligen?
 
Livet är en gåva – vad rädd om den !

Den 13 dec släpper jag min bok "Yoga, Jesus & jag".
Bokrelease 15 dec - Vattumannens förlag i Stockholm drottninggatan kl.17.00-19.00 
20 dec i Varberg kl.17.00- 19.00 Lotta stugan, socitetsparken. VARMT VÄLKOMMEN!
 
LOVE , HAPPINESS & UNDERSTANDING

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln