loggo_lindyoga150719_NYphone

nyårsafton varje dag ! Det vore nåt..

EN HELT VANLIG MÅNDAG MORGON.... jag satt i min meditation och märkte hur det plötsligt blev möjligt att studera tankarna som ett fyrverkeri. Himmel, vilket fyrverkeri, oavbrutet sköt raketer i höjden och jag undrade om de någonsin skulle sluta. Så vackert och galet det var när de antändes på himlavalvet. Popp pop.. som popcorn, Ett jäkla poppande …..som stjärnströssel mot det djupa mörka blå..
 
Det är fascinerande att resa in i sin egen ”mind” och gå på besök . Vissa dagar är det riktigt händelserikt, det händer grejer i hela tiden. Idéerna bara studsar oavbrutet, ibland kan man känna sig lite utmattad om man inte är beredd när det fyrar av och smäller. Gång på gång på gång, men är du med på färden är det häftigt milt uttryckt. Hela resan från gnistan, till fräset , till skjutsen och färden högt upp och BAM, smällen och duschen av endorfiner som en fontän delas upp på sin högsta punkt och smittar luften med sin våta uppenbarelse. Oj, vilken magi. Ok, vissa raketer , fräser mycket lite och det händer ingenting. Vissa tar en avstickare upp i ett träd och fastnar i ett kråkbo någonstans . Förhoppningsvis är boet tomt och ungarna utflugna . Hoppet över ger aldrig trollen.
 
Ja, du kanske inte alltid känner den där gnistrande nyårskänslan när du vaknar om morgonen å utropar Herre Jisses vilken pang dag det blir idag. Jag är lika laddad som rakteten själv när lågan närmar sig. Det spritter i kroppen, champagnen ska korkas upp idag, fest outfitten ska på, det blir högklackat åtminstone en stund tills hälarna vill ner och dansa och glida utmed parkettgolvet. Det är ju ändå lite lättare att träna på spagat i strumplästen ändå och är det inte på nyårsafton det är värt att pröva att tänja på gränserna? När ska man göra det annars? Ja, en bristning mer eller mindre innan tolvslaget hahahaha.
 
Vissa dagar kanske du känner dig mer som en trött korv, raketerna är milslångt ifrån, de ligger möjligen några dammiga raketer nere i källaren men det finns inte på kartan att du skulle få för dig att leta reda på dem en helt vanlig måndag !!
 
Trött som en korv …. Är det ett ”gilla läge” eller finns det en orsak. Grisen kanske hade väldigt lite inspiration de sista dagarna innan han for till slakthuset och som om hans intution sa honom ..."nej, det vankas inte champagne i alla fall. Å att bli fläskfile stod inte på min bucketlist. Livet är bra orättvis, tänker grisen". Jag tror inte jag heller hade varit så alert och inspirerad om jag visste att mina sista klövsteg så skulle bli till slakthuset. Trött gris , trött korv, trött …..

Att äta fattigt betyder inte bara att äta ris utan att äta utan energi och näring. Effekten blir som att sätta sig i en splittrans ny jaguar men det man inte vet är att det endast finns en motor från 30 talet i den. Det var värst var du är trögstartad å vad du låter mycket , rullar trögt och kommer inte upp i fart. Vad fanken, vilket nedköp. Det gnisslar. 
 
Så varför inte fira en måndag med en glad och gnistrande gurkcocktail med lite ingefärssting och se om det bli någon skillnad. EN NY TON kan göra en helt ny låt!
 
Värt att pröva, du fina festfixare där. På med leendet, eller grimaschen som om du älskade den här dagen såsom en gnistrande vacker  nyårsafton.
 
Går det. Stäng ögonen och se in.
 
Där finns ditt universum och alla stjäron du någon sin letat efter, så nära men ändå så långt borta.
 
UNI VERSE – ONE SONG - en sång
 
Gå ut och var glad, din jävel, sjunger Lundell och jag kan bara hålla med.. 

HAPPINESS & UNDERSTANDING

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln