loggo_lindyoga150719_NYphone

Livet är en förfest!

Tänk att du sitter på en fest och upplever att du är ett med din omgivning. Du skålar och ler och skrattar med människorna som är runt omkring dig. En känsla infinner sig att ni hör ihop på något märkligt sätt. Du andas in och du andas ut. Det går av bara farten. Du tänker inte. Du bara är. Du är uppskattad för den du är och du uppskattar alla på festen såsom de är. Du respekterar människorna precis lika mycket som du respekterar dig själv.
 
Det här är ingen vanlig förfest, märker du, utan jordelivets förfest. I alla dess nyanser. Det är vackert.
 
Du kanske känner dig lite trött en stund men rätt som det är dyker det upp ett ansikte som får dig att le och känna livskraften igen. Du blir mätt av den godaste maten som är framdukad, kanske för mätt, för det är så gott. Du känner medlidande med människan som spiller drycken på sin vackra klänning och du hjälper till att torka upp på golvet. Du har märkt att du mår bra av att hjälpa andra i stort som smått. Du tar ansvar för dina kommentarer till dem du utbyter ord med. Du märker att det är slöseri med tid att klaga på trivialiteter och fokuserar istället på det vackra i stunden. En varm kram, en gest, en sång, ett skratt. Kanske spelas det upp en låt som du tidigare inte tyckt om men nu berör det dig inte, du lyssnar utan att döma. Du har lärt dig att dömandet bara skadar dig själv den lilla tiden du fått här på jorden. Rätt som det är kommer din favoritlåt och din kropp får nytt liv och du känner en bubblande glädje inom dig. Doften av ljuvligt nybakat sprider sig i festernas hus och det får dig att le åt fina minnen. Du väljer att komma tillbaka till din plats i huset och känna dina fötter mot parkettgolvet. Du har märkt att den bästa festen händer barfota med fötterna på jorden, så enkelt. Du behöver inte låtsas att du är längre än du är eller att du måste dölja dina krokiga tår. Dina fötter villa komma fram i ljuset och dansa med sin fulla potential. Du tittar på dem och skänker fötterna den kärlek som de så väl förtjänar. Du upplever en sann tacksamhet i nuet. Tacksam för att ha fötter som tar dig framåt. Du har inte bråttom för du har kommit på att det går så mycket snabbare att ta det lugnt. Du lever i en stressfri kropp och har en avslappnad attityd. Spänningar som tidigare skapat problem på vägen till festen rår inte längre över ditt stabila psyke.
 
Tanken slår dig mitt ibland alla människor och den härliga atmosfären – Är det här bara en förfest? Nej, vad synd tänker du, jag som har så trevligt. Nej, jag bryr mig inte om att följa med de andra ut, jag åker hem istället och tycker lite synd om mig själv eller väljer att gå tidigare för att ta saken i egna händer. Du känner lite beslutsångest över vad du ska göra.. Du börjar bli lite orolig över vad som ska hända sedan….Du börjar tänka. Kanske lite för mycket.
 
Då hör du en röst över din ena axel som säger.
 
Var lugn, den här festen är bara början på något riktigt stort.
 
Du väljer i den stunden att tro på rösten samtidigt som du inser att du har betydelse för andra människor på den här festen och uppgifter att utföra. Du väljer att stanna. Du väljer att leva. Du är inbjuden hit för att du är älskad – precis så som du är.
 
Jordelivet är ett lidande. Det kom Buddha på när han satt under ett Bodhiträd och mediterade. Under människans stund på jorden bor hon i en fysisk kropp vilket gör att hon har förmåga till att känna. Sorg, smärta, vemod, ilska, glädje, lycka. Alla känslor leder till lidande. Om vi känner någon vi inte vill känna vill vi kvickt bli av med det - vi lider. Om vi känner njutning och lycka i någon form vill vi gärna ha mer och lite till, vilket också skapar lidande. Kläng dig inte fast vid en känsla. Släpp taget och följ livets ström. 
 
Det är dags att vi börjar fira att vi har en kropp som kan känna och även lida. Livet skulle bli väldigt innehållslöst annars. När lyckan och glädjen hälsar på bjud in den, absorbera känslan och bevara den. Så kroppen vet hur det känns. Dessa stunder är starka och kan konkurrera ut många grå dagar. Men som solen försvinner om kvällen, går känslan över. Men det kommer alltid en ny soluppgång att vänta på och vara tacksam för. 
 
Korka upp, drick av livets källa, min vän. Börja fira livet och lidandet idag. Ditt hjärta slår än.
Skål för att du finns!

HAPPINESS & UNDERSTANDING 

Titta gärna på youtube klipp med Rick Hanson för ett lyckligare liv

https://www.youtube.com/watch?v=jpuDyGgIeh0 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln