loggo_lindyoga150719_NYphone

herregud - vad duktig du är!

Minns du? Vad duktig du är! Det var duktigt gjort. Vilka fina betyg. Duktigt jobbat. Wow, duktiga du, vad du kan! Har du fått höra det någon gång och känt dig stolt?  Hur länge har känslan suttit i? En dag, en timme, 5 minuter? Försvann känslan lika fort som du fick respons. Kanske hade du ingen mottagning just då….? 
 
Du kanske hade för bråttom och glömde bort ett tack redan på väg mot nya erövringar. Hungern efter mer har redan startat. Jag är duktig! Om jag gör lite till blir jag kanske ännu duktigare? Jag kan bättre. Det är inget fel att vilja mer men kanske behöver vi bromsa oss själva ibland för var går duktighetsgränsen? Vem bestämmer den?
 
En pundare känner ruset. Du känner behovet. Belöningssystemet triggas igång och du känner en längtan efter mer. Vilken skön känsla.
 
Kan det bli för bra? I den värld vi lever blir det lätt för mycket.
 
Vi behöver balans. Sverige, landet lagom, är ju världsbäst på det, eller? Det borde vi firat på den svenska nationaldagen, tycker jag. Hurra för LAGOM – hur firar vi det egentligen? Med buller, bullar och bång, trumpeter och sång, maracas och band från Treriksröset till fjärran öster, och lite till, med matinfluenser från alla möjliga olika kulturer, för mat är ju så gott, och loppisar och lopp, dans och hejdundrans fest. Vips, så var vi inte lagom längre utan ganska extrema. Vi är inte nöjda. Vill ha mer och mer för någon tycks ideligen tala om för oss att vi inte är tillräckligt duktiga. Vi duger inte. Nu hörde jag det igen. Vad kom den rösten ifrån? Sitter Jante-fjante bakom soffan kanske, eller i bilen? Hörde jag inte rösten genom dörren på vägen ut eller förbi spegeln?? Jag inbillar mig nog bara.
 
Kom tillbaka lite. Titta på dig själv i spegeln och säg högt. Jag är tillräckligt duktig och det räcker långt. Jag är redan komplett. Behöver inte ändra på någonting överhuvudtaget. Andas. Det är väl härligt. Jag kan få vara lagom idag. Ta ett djupt andetag till. Jag kan få vara lagom idag och imorgon också och det duger gott. Sänk axlarna några grader. Lita på dina ord. Var glad för vad du har. Det räcker långt.
 
Moder Teresa började sin undervisning med ett par pinnar i sanden. Hon hade inget material, varken block eller kritor men barnen älskade hennes undervisning och det ville veta mer. De frågade och hon svarade. Hon fick dem att öppna sina ögon. Om hon var duktig? Det är klart hon var. Men hon hängde inte upp sig på det. Hon fortsatte. När människorna (de vuxna) märkte av hennes framgångar blev de först misstänksamma men när de såg vilka resultat hon fick fram hos barnen gladdes de över hennes arbete och var tacksamma. Flera av hennes elever valde senare att gå i hennes fotspår. Inte främst för att bli framgångsrika utan för att de mindes glöden och passionen i ögonen på sin lärarinna. De ville ge andra det hon hade gett dem.
 
Duktiga du herr eller fru eller vad som helst. Det som spelar roll är att Du är Du. Testa att byta ut duktig för en dag mot viktig. Minns du? Vad viktig du är! Det var viktigt gjort. Vilka viktiga arbetsuppgifter. Viktigt jobbat. Wow, viktiga du, så värdefull du är! Inte minst värdefull för dem du har runtomkring dig. Bli din egen mest värdefulla vän. Ställ inte högre krav på dig själv än du skulle göra på din vän. Its´ enough. You are so enough!
 
LOVE LAGOM!
 
Happiness & Understanding

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln