loggo_lindyoga150719_NYphone

livet blir enklare med bara ett par byxor

När jag var i Nepal på meditation tio dagar i början av året använde jag bara ett par byxor. På tio dagar. Ja, just det, ett par byxor. Om jag kände mig smutsig? Nej, inte direkt. Jag kände mig snarare renare och gladare dag för dag. Kl. 4.00 när klockan ringde och vi skulle samlas för att meditera 4.30 gick det snabbt att göra sig iordning. Lite iskallt vatten i ansiktet och byxorna på. Färdig! Ja, nu satt jag ju inte i bar överkropp och mediterade men det gick snabbt att klä på sig:). Jag insåg hur mycket tid jag sparade på att inte behöva göra så många val. 

När jag kom hem ifrån min vandring i Spanien minns jag att jag plötsligt fick bekymmer direkt när jag öppnade min garderob. Vilken tröja ska jag ha idag? Den hade jag igår så den kan jag ju inte ha idag igen. Vilken väska ska jag ha, den större eller den lite mindre? Om jag tar den lilla kan jag inte få plats med lite extra saker i men om jag tar den stora ser det kanske konstigt ut om den inte är välpackad. Den måste matcha med byxorna. Haha, ni hör vilka bekymmer man kan ha med alla val en full garderob kan erbjuda. Det är säkert många män som känner igen sig i min beskrivning :). Hoppsan, där kom en fördom flygande.

Jag har kommit på att de stunder när jag varit som mest lycklig är stunderna då jag inte behöver tänka så mycket. Jag njuter av det lilla. Av att ligga och sola en stund i de skönaste plagget i världen. Solen värmer min själ och jag svarar med ett leende. Eller stunden under ett möte med en ko i Indien, bara hon och jag. No words needed. Eller en stund då jag står still och insuper nuet på vägen från matbutiken. Jag har handlat middag för kvällen efter ett par mils vandring. Middagen är mycket enkel. En burk linser, lite bröd, en tomat och en avokado. Enkelt men i stunden så gott. Lycka.

Livet är enkelt, så enkelt, om vi bara vågar släppa taget om alla våra saker.

Nu säger jag inte att det är fel att handla och äga saker men vi bör bli mer medvetna om vilken relation vi har till alla ting vi omger oss med. Ett praktexempel är filmen Sagan om ringen och vad en liten ring kan göra med en människa.

Det är inte sakerna som gör oss lyckliga utan stunderna då vi njuter, nakna, påpälsade, vid havet, i skogen, tillsammans med våra nära och kära eller en stund med oss själva. Kanske njuter vi som mest en stund med en kopp te eller kaffe i våra favoritbyxor. 

Jag önskar dig många fina, enkla stunder framöver.

Happiness & Understanding

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln