loggo_lindyoga150719_NYphone

Slappna av, du har ett eget apotek

Ordet apotek kommer ifrån grekiskans apotheke och betyder "förråd", en lokal för förberedning och försäljning av läkemedel.
I dessa mörka tider när sjukdom, stress och spänningar är våra största fiender är det lätt att glömma bort vår inneboende kraft. Vår källa av ljus, kraft och självläkning. Det är lätt att springa iväg till närmaste apoteket för att botanisera bland medikamenten i hyllorna. Mot nackvärk, huvudvärk, magvärk, oro, sömnstörningar, halssveda, förkylningssymtom, förstoppning, ja you name it... Vi kan nog tillsammans komma på hundra anledningar att skaffa bot mot våra problem i hopp om ljusare tider och bättre hälsa. Vi kämpar och sliter så hårt under lång tid och hoppas på att det onda ska tas väck snabbt.
Men så finns också värken som vi inte riktigt vet varifrån den kommer. Vi kan inte riktigt sätta fingret på varför vi inte mår bra. Som min farmor ibland sa; Det är som att det kliar i hela kroppen, överallt och ingenstans. Jag tror att hon menade att det kliade i själen och det är inte alltid så lätt att komma på varför. Inte heller är det lätt att gå till apoteket och köpa medicin för "själslig värk". Det kan vara en plåga att inte veta varifrån smärtan kommer ifrån och kanske ännu värre att veta men inte "hur" man råder bot på den. 
Men jag vet att det finns ett sätt.
Det är egentligen barnsligt enkelt men så svårt ändå.
Slappna av!
Om vi lär oss att slappna av i kroppen kan vi själv gå in i vårt alldeles egna apotek och lösa upp vår inre knutar och krämpor.  Lugn och ro är som balsam för själen. Vi måste bara våga testa. Kanske behöver vi röra lite på oss, promenera eller yoga för att sedan lägga oss ner och slappna av. Ofta blir vi så rastlösa och har inte tid att vänta på att vårt inre apotek ska börja jobba på egen hand så vi stänger dörren och rusar på. Jag har varit världsbäst på att rusa på, jaga allt möjligt för att tillslut inse att jag bara biter mig själv i svansen. När jag märker att det är något på gång i kroppen, en liten vissen känsla och en smygande vädring av sjukdom, stannar jag upp, tar pauser, mediterar, yoganidrar, äter grönt, dricker massa vatten, sover, släpper taget och slappnar av. 
Jag ger mig själv en stund, några andetag med slutna ögon. Sakta märker jag en förändring. Efter tjugo minuter har kroppen kommit ner i varv och påbörjat att rusta mina celler. Genom att jag får ner andetaget i magen märker jag att kroppen svarar med en känsla att finna lugn och ro. Här startar en process av självläkning och ett själsligt möte som gör mig hel på riktigt.
Och vem vill inte känna sig stark, frisk och hel i en tid som denna. 

(Yoga nidra betyder yogisk sömn som är en meditation som utförs liggande under mer än 20 minuter. Med yoga nidra tränar du på att slappna av på djupet och samtidigt vara medveten om kroppen. Kom och testa söndag den 18 december kl.15.00 om du vill prova!

Ta hand om dig !
LOVE & COMPASSION

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln