loggo_lindyoga150719_NYphone

Du bär ditt eget bibliotek

Du är klok som en bok, finns ett talesätt… och jag tror det ligger något i det. Vi är alla kloka men vi är så kloka som vi gör oss. Jag satt hos min terapeut för en vecka sedan och försökte bli lite klokare och begripa mig själv lite bättre. Vet inte om jag lyckades men jag jobbar på det och jag är helt övertygad om att jag och alla andra bär svaren inom oss själva, vi har bara glömt bort det längs vägen. Om du bara vågar blunda och söka efter ledtrådar, lyssna efter svar och spana in nya vägar, vad händer då där på insidan och vad ser du? Ibland blir vi rädda för vad vi kan tänkas upptäcka. Tänk om vi råkar lyfta på en sten som vi inte ens visste fanns och finner en mörk hemlighet, vad gör vi då? Springer vi ifrån oss själva eller vågar vi stå kvar och titta och lyssna. Tänk om vi kan lära oss mer om oss själva när vi vågar gå in och kika bland de mörka hyllorna i vårt alldeles egna bibliotek. Där finns massor av kunskap som vilar och som bara väntar på att få bli upptäckt. När jag var barn fängslades jag av Disneyfilmer. Jag älskade att höra sånger och fascinerades av berättelserna. Den filmen som främst fångade mitt hjärta och som än idag får mig att känna mig livs levande på ett härligt sätt, både när jag hör storyn och spelar upp musiken, är Skönheten och Odjuret. Det fanns ett djup i den saga som fångade min uppmärksamhet om en lite egendomlig flicka med läshuvud som växer upp i en fransk liten småstad och är nyfiken på livet utanför. Hon drömmer om ett annorlunda liv och utmanar sitt öde, finner en vän i en till synes otäck best som hon lär känna på insidan och utmanar alla föreställningar av vad kärlek egentligen är. En scen som jag kom att tänka på nyligen var när Odjuret vill överraska Belle i sitt väldiga slott och delar med sig av sitt enorma bibliotek, han tar med Belle med förbundna ögon och låter henne överraskas och hänföras av den fantastiska mängd boksamling som omger henne. ”Tycker du om det?” frågar han och hon svarar förtjust ett ”ja” och han replikerar ivrigt ”då är det ditt” säger han.
När jag ser bilden framför mig med de fantasihöga bok hyllmetrarna ser jag att det är mitt eget bibliotek jag står i. Jag överväldigas av tanken. Vissa dagar ser jag en skattkammare, andra dagar ser jag ett myller av olästa böcker, som skapar frågor och olösta gåtor. Ibland vet jag inte vart jag ska börja, i vilken ände ska jag börja leta. De finns dagar när jag är vilsen och jag vet inte hur jag ska ta mig fram, men när jag har tilltro till att jag faktiskt bär ett bibliotek på insidan och att svaren finns där någonstans, så kan det lugna min kaotiska insida för ett slag. Om jag bara litar på att svaret kommer förr eller senare, jag behöver bara leta lite till. Det känns otroligt spännande att tänka att jag bär en skatt av kunskap inom mig och jag har så mycket jag kan upptäcka om mig själv.
 
Jag tror att vi tappar ibland tilltron till denna kunskapskälla som finns inom oss alla. Att vi tror att svaret finns där ute och via google kan vi få reda på en enorm mängd fakta men får vi verkligen de svar vi behöver? Får vi svar på de verkliga frågorna där ute? Ibland behöver vi stanna upp och vänta in oss själva för att hitta svar som ingen annan kan ge oss. Hur stort är ditt bibliotek?
 
Är du nyfiken på hur du kan bygga tilltro till dig själv så kom och få lite inspiration på min föreläsning om min pilgrimsresa på Lilla teatern, Varberg på söndag 30 okt kl.17.00. 
 
Ta hand om dig!
 
LOVE & COMPASSION

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln