loggo_lindyoga150719_NYphone

Tar DU Livet för givet?

Jag tror att det är lätt att göra det allt som oftast. Livet rullar på, rutinerna likaså, det är först när livet drabbar oss förr eller senare som vi tvingas stanna upp, tänka till och reflektera. Är man lyckligt lottad som jag en frisk människa är det mycket lätt att ta saker för givet.
Det slog mig häromdagen när jag provade min väns glasögon. Jag blev yr. Världen blev snurrig och suddig. Oj, är det så här dåligt du ser; tänkte jag men sa ingenting (Förlåt)
I den stunden blev jag väldigt medveten om min goda syn. Hur bra den är men att jag tar den allt för ofta så given. Ha, jag ser klart. Finns inget att klaga på. Tänk att jag inte uppskattar min goda syn oftare. Att jag kan se är ett mirakel i sig. Blir tacksam och känner samtidigt medkänsla för de som ser mycket dåligt.

En annan sak jag blev varse om i veckan var när jag hälsade på min bror på jobbet. Han arbetar just nu med att undervisa många nyanlända i svenska språket. Jag blev väldigt ödmjuk i stunden då jag lyssnade på hur tappert killarna försökte göra sig förstådda på svenska. Det hördes att de kämpar och försöker. Orden kommer lite i oordning men meningen byggs ändå sakta men säkert. Ögonblicket hur det glittrar till i deras ögon när de blir förstådda är vackert. Det ger mig hopp. Det slår mig att när en av de andra lärarna också med utländsk bakgrund talar bättre svenska än jag blir jag åter igen varse om hur jag tar mitt eget språk för givet. Det bara finns där. Inget jag medvetet behöver jobba med och kanske är det därför som jag inte utvecklar det mer.
När vi tvingas lära oss något nytt händer magiska saker. Vi växer som människor. Våra hjärnor utvecklas och blir starkare. Därför tror jag att ju mindre jag tar saker för givet desto mer vill jag lära och uppleva. Öppen för ett nytt sätt att tänka.
Always be a beginner...

Vad tar du för givet i livet?

Önskar dig kärlek och glädje !

-

-