loggo_lindyoga150719_NYphone

Går du med lätta steg ...

Går du på jorden med lätta steg?
 
Jag läste en text om en buddistmunk som skrev att gå på vatten är väl ingenting. Människans utmaning är att gå på jorden med lätta steg. Jag har reflekterat kring det. Hur jag behandlar mig själv, andra och Moder Jord avspeglar sig i mina fotsteg.  Tyngden ner mot marken. När jag vandrar omkring märker jag vilken skillnad det är när jag försöker lyfta min egen vikt, göra det lätt för mig. Varje steg är dyrbar och därför vill jag inte slösa min energi på fler snedsteg. Jag går varsamt. Jag tittar mig omkring. Jag tränar min uppmärksamhet här och nu. Jag betraktar omvärlden med varma ögon som om det är ett mirakel att bara få ströva omkring. Bara den saken att jag har två ben och två fötter som bär mig är ett mirakel i sig. Jag kunde varit lam, utan ben. Jag får påminna mig om att jag är lyckligt lottad. Tänk om vi alla kunde gå med lättare steg på jorden. Tänk om vi alla skulle dumpa det där betungande bagaget, det där som skaver som skadar oss och som låter andra smaka på vår sura smak. Tänk om vi lade det tunga åt sidan och respekterade oss själva och andra för de underbara,  enastående människor vi faktiskt är.

...We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us... (Mandela) .

Så när du är ute och går nästa gång. Lägg märke till dina steg. Lätt mot jorden. Andas in. Sug upp energin. Ta ett steg i taget.

LOVE & COMPASSION

-

-