loggo_lindyoga150719_NYphone

Var tacksam

Jag inser i stunden att jag har så mycket att vara tacksam för. En familj och vänner som jag älskar, ett arbete att gå till, tak över huvudet, ett fritt land att leva i, närhet till havet. Ibland får jag påminna mig om att jag är en priviligerad person och har många att tacka för det.  Känslan av tacksamhet är en läkande och skön känsla. Så fort jag känner mig orättvist behandlad eller känner mig isolerad försöker ja hitta saker jag är tacksam för och då känns det genast lite lättare. Vi har alla saker att vara tacksamma för särskilt i den tid vi lever i just nu. Ibland tänker jag på mina förfäder som fått slita hårt för sitt bröd medan jag är blott ett klick bort från mitt behov. Tacksam. Samtidigt blir jag varse om att trots vår välfärd är det många som mår dåligt. Hur kan det komma sig? Kanske glömmer vi att vara tacksamma för det lilla. En säng att sova i, mat att äta, människor att umgås med. Bara en sådan sak som att andas. Jag är tacksam för att jag kan andas. Är du?

-

-