loggo_lindyoga150719_NYphone

Core Value Living

För några veckor sedan var jag i Italien på kurs med två briljanta psykoterapeuter Eva Berlander och Dr Pat Love på jakt efter mina Core Values -kärnvärden. Jag tror att det är viktigt att ibland ställa sig frågan; är jag den jag vill vara? Hur vill jag uppfattas som person? När jag dör, hur vill jag bli ihågkommen? Ord som dök upp i mitt huvud var vänlig,  ärlig, levande, busig, närvarande,  ja listan på kärnvärden under vistelsen vid Gardasjön blev lång. Jag tror att guldet för en människa är när hon är i kontakt med sig själv. Och att hitta sina kärnvärden på vägen in till sig själv tror jag är en fin strategi. Jag tror att man kan ha många kärnvärden att utgå ifrån. Vissa kan bytas ut under livets gång. Att leva innebär att ens kärnvärden då och då sätts på prov. Klurigheten är när du sätts på prov i dina relationer till andra människor. När någon inte är vänlig mot dig, måste du vara vänlig tillbaka? Ja, om ett av dina kärnvärden är att vara vänlig. Varför då, undrar kanske du? För att helt enkelt få dig att må lite bättre. Nästa gång när du är i en svår situation med en person fråga dig själv, hur skulle en vänlig person agera i den här situationen och se  om du kan agera utifrån den tanken. Svårt. Men värt att pröva.
To follow your core values is the key to happiness...and a successful life

-

-