loggo_lindyoga150719_NYphone

Meditation

Att hitta ett fridfullt sinne är inte lätt i dagens samhälle. Allt brus som stör.Inte minst på grund av all teknik som omger oss dagligen och nattligen. Tekniken påverkar oss vare sig vi vill eller inte. Det sägs att meditation ska kunna stävja detta brus. Jag har länge velat börja meditera,  just för att få ro i sinnet ett litet slag. Det kan väl inte vara så svårt. Men när jag väl skulle sätta mig hittade jag alltid ursäkter. En massa "måste bara" dök upp som anledningar för att inte meditera. Hur kan det vara så, att något man vet är så bra skjuter man på framtiden, precis som man gör med foton som aldrig blir framkallade. Kanske är framkallningens tid förbi men meditationens tid är här för att stanna. Inte förrän livet skakade om mig ordentligt började jag inse att nu är tiden inne för att börja meditera. Jag läste att meditation är bästa medicinen för att motverka psykisk ohälsa. Mitt psykiska mående var på botten, min själ simmade omkring i det mörkaste vatten och var sargad och trasig. Det skulle visa sig att meditationen (och yogan) blev min räddning. Ett steg i taget, ett andetag i taget. 3 minuter blev 5 minuter och 5 minuter blev 10. Sakta men säkert började jag ta mig upp till ytan. Små saker började få nytt ljus på sig. Livet återvände. Jag är idag så oerhört tacksam för att jag mådde dåligt eftersom det var just mitt psykiska mående som gav mig bränsle att testa meditation på riktigt. Nu vill jag inte vara utan denna stund. Å visst brusar det ofta, som en bomerang kommer tankarna farande å stör min meditativa sinnesfrid.  Ibland är det full storm och mullrande åska mellan öronen men jag fortsätter ändå.  Meditationen har gett mig ny energi, sänkt stressnivå, ökad koncentration och en närvaro i kroppen. Känslan av att vara här och nu anländer oftare och påminnelsen om vad som är viktigt i livet blir tydligare. Små mirakel i vardagen kan visa sig i form av en vacker himmel - ett möte med naturen. Som om saker jag studerat tidigare får ny mening. Meditation skapar frid i sinnet. Såsom vattenytan på en sjö när vinden mojnat en vacker sommardag.

-

-