loggo_lindyoga150719_NYphone

To let go eller att släppa taget

Ett yogapass avslutas alltid i "savasana" som på sanskrit betyder död mans ställning. Kanske den viktigaste positionen av dem alla. En stund då gammal energi byts ut mot ny. Omvandling. Död menas här tecken på något nytt. Stunden du ligger på mattan efter ett kanske fysiskt yogapass får du chansen att släppa taget om alla spänningar i kroppen. Genom denna formen av avspänning kan du uppleva en skön och djup avslappning som är mycket läkande för kroppen. Det är här du reparerar och rustar kroppen från sjukdom. Både fysiskt och mentalt. Du blir hel. Jag har insett att den här stunden är avgörande för hur jag hanterar livet även utanför mattan. Om jag tillåter andras hårda ord eller mina egna ord och tankar få fäste i mig eller låter de passera. Jag inser också att jag kan utveckla graden av avslappning ocn inser att ju mer jag tränar blir jag bättre på att släppa taget. Det här är ett viktigt verktyg att ha i livet då svåra tider drabbar en såsom separationer, sjukdom och förändringar eller förluster av olika slag. Att släppa taget. Hur ont det än gör är det du som väljer om du vill behålla smärtan eller släppa den. Wow, jag kan välja! Å det kan du med.

-

-